Nu är det dax!

Nu är det dax, nu kan julen komma, alla klappar är köpta, men nu har jag bara en och en halv dag på mej att skriva klart min Essä. Uffa!  Sen efter det är det Afrika som gäller, ska bli så najs.

Funderar om att blogga från min resa, bara det att få tag på Internet i djungel, eller ute på savannen kan bli svårt. Får se hur det kommer gå med det.

Råkade köpa en Julklapp till mig själv idag, Men dem va så jäkla coola så jag va bara tvungen att ha dem, ett par stentvättade jeans med en skinnremsa på sidorna.

Dagens att tänka på:

" Lycklig den so minte sörjer över vad han saknar, men som glädjs åt vad han har" - Demokritos

Det är bara för att ja alltid finns där


Why do I do, just as you say
Why must I just, give you your way
Why do I sigh, why don't I try - to forget


Nu är det min väg som gäller.

Valet är ditt

Hittade ett grymt citat idag:

" Så länge du är övertygad om att det du gör har en mening, kan du ta dig igenom både rädsla och utmattning och ta nästa steg." (Arlene Blum)

Ska börja köra med ett dagens citat i varje blogg inlägg, så att man får sig en liten tankeställare varje dag.

Hm kanske har skaffat mej ett ex-jobb eller 2 nu, men jag håller lite på det, vill ju inte att någon annan ska sno dem ;) Just nu e jag lite nervös för en presentation som jag ska ha imorgon, självklar är jag med i början och efter två mycket duktiga killar, så jag får tänka på vad jag säger. Ibland häner det att jag pratar först och tänker sen.

Nu ska jag bara göra ppt så e ja klar sen.

Paltkoma, framtiden och norska slapptaskar


Har precis varit på Julbord och lider för tillfället av paltkoma, har funderat lite.

Ett bra sätt att peppa sig själv när det känns tungt och jobbigt är att se in i framtiden. Kan känns lite läskigt ibland jag vet eftersom man är trygg i allt som varit. Förändringar kräver lite planering och omtanke. Det är som nyårsafton, det känns alltid lite sorligt när ett så bra år nu är slut, brukar det gå i mitt huvud. Men jag har tänkt samma sak i flera år nu så nästa år lär ju bli lika bra som det som har varit trots att vissa år klart är kämpigare än andra. vilket detta året har vart för mig, men det har även varit en av dem bästa, och mest spännande.

Det jag försöker komma fram till är att när allt känns kallt, mörkt och lite tungt hjälper det att se framåt, hitta på roliga nya saker att göra. Kanske ska jag flytta ihop med Ida? Jag funderar på att åka till kanarieöarna i feb för det är så sjukt billigt. Det kan vara skönare att tänka framåt än bakåt, mer spännande om inte annat och roligare. Umgås alltid med människor du tycker om och skit i dem du inte gillar eller får dig att känna dig osäker. Onödigt att lägga energi på det. Onödigt att må dåligt när man kan må bra!

Gårdagens Utekväll

Å igår va jag och Mikaela på en inflyttningsfest i Frölunda där hissen inte fungerade och vi fick vandra nio våningar i trapporna, men då förbrände vi i allafall kvällens intagna alkohol-kalorier. Senare vart det Nivå där vi blev uppraggade av några cp-norrmän som skröt om sina pengar... att dem hade shoppat för 25.000 :- idag och att deras kompis va så rik att han kunde köpa hela nivå. ÅÅÅ, vad inte impade vi blev. Så TÖNTIGT! Det värsta va att dem gav sig inte heller så vi blev tvugna att spenderade kvällen med att undvika äcklen. 

Varför gör jag inte som jag säger?

Idag har vart en grymt intensiv pluggdag men sikte på tenta imorgon. Jag förstår inte hur tiden kan försvinna så fort ibland, speciellt när man väl behöver den? Att tenta plugga är inte ens roligt så jag kan ju heller inte komma med förklaringen att tiden går fort när man har roligt. Varför börjar man inte tidigare? Jag sa till mig själv att börja plugga senast den 1 dec, gör jag det, tydligen inte...

Jag har faktiskt hunnit med att hämta ut mitt nya pass idag, kan vara en fördel att ha ett nu när jag ska till SydAfrika. När jag öppnar passet tänker jag OMG! Jag ser ju inte klok ut! Nu för tiden måste man vara rakt framifrån på passet, vem passar bra i den vinkel? Sen så får man inte le, hallå?! Jag går ju omkring och flinar, ler och skrattar jämt ju, Lollo gjorde ju inte bilden bättre utav att hon stod brevid mig och skrattade när bilden togs. Jag har alltså världens flin på mina läppar, det ser ut som jag trycker dem mot en förnsterruta eller som om jag hade kamelläppar! Dagens I-landsproblem kanske?

Imorgon ska jag krossa mina kära vänner på bowling, ske bli roligt :) Vi ska bowla tills banorna blir helt skeva. Det är alltså discobowling som står på schemat.

Nä nu måste jag forstätta att läsa om mina krav, behov och designprinciper...

pöss

En liten påminnelse

Här kommer ett litet visdomsord till er där ute. Ta vara på det ni har nu och skjut inte upp saker, tänk inte -nej det gör jag imorgon. då kan det vara försent. Jag vet du har hört det förut, med det svider så när man går miste om något som betyder mycket för en i onödan.

Vill du säga en person någonting men inte vet om du vågar? Säg det! Vad har du att förlora? vill du ställa en fråga du undrat över ett tag gör det, det värsta som händer är att du får ett Nej. Men heller det än att aldrig få veta.

Jag tror stark på "Friskt vågat hälften vunnet", som min vän Emilia sa till mig en gång. det har fastnat där. Vågar du ingenting kommer du heller inte vinna någonting utan du kommer stå kvar där du är idag ingenting kommer förändras. Så våga mer! ´Jag måste börja våga mer, egentligen är jag en riktig liten fegis. det är bara att stå på sig. Hur kul är det när jag sitter där och är gammal och ångrar chanserna jag inte tog för att jag inte vågade, eller sa vad jag tyckte?

Nu ska jag ut i världen och vinna lite tänkte jag.

Jag har lärt mig att man måste ta tag i saker nu, annars händer det inget och man kan gå miste om de man har kärt.

kram :)

RSS 2.0