Ullturen

När jag och mina vänner var på Rhodos så bestämde vi oss för att åka till ett jätte fint ställe som heter Lindos. Efter som vi åkte charter (woho) så kunde man åka med en massa andra svenskar, danskar och norrbaggar i en buss till staden. Om man dessutom valde att åka på Ullturen behövde man bara betala halva priset. Vi tänkte att okej, det kan ju vara värt och då kan vi lägga pengarna på något annat.

På Ullturen var man tvungen att åka till ett hotell och sitta i en liten lokal med en säng, massa täcken och kuddar i ull. Alla som var på bussen fick sätta sig på stolar framför sängen. En tjej som såklart pratar svenska kommer in i lokalen och frågar en man : Vad är viktigast i ditt liv? Jag trodde att hans skulle svara öl, eller något i den stilen eftersom han såg ut som en sådan person eller varför inte sin fru eller sin familj?  Men han svarade :Jesus! och hans fru nickade instämmande och hans barn såg lite ledsna ut. Detta var väldigt överaskande för mig, Mikkis och Angelica så vi höll på att få skratt anfall vilket INTE var lämpligt i den lilla lokalen. Jag kunde inte titta på dem. Tydligen åker alla typer av människor på charter, jag som trodde att det bara var sådanna som jag sett i sällskapsresan.

Sedan fortsatte "föreläsningen" i riktig live tv-shops anda. Tjejen med ullen hoppade i sin ullsäng och la sig i sin ullsäng och åmade i sin ullsäng! Hon berättade hur underbart det var med just en ullsäng, det blev varken för varmt eller för kallt under täcket. Den var så bra att den till och med var självläkande och man hade ont någonstans. Man behövde inte ens ha lakan, örngott eller påslakan utan man kunde riktigt gosa in sig all ull. Man behövde bara tvätta täcket, kudden och madrassen vart 3-5 år. Helt fantastiskt.

Jag kunde inte låta bli så jag har nu köpt mig min egen Ullis, men jag kan säga att jag känner mig lite lurad. För det första så låter och gnyr den hela tiden när jag försöker lägga mig på den och har man väl lagt sig på den så trillar man av. Sedan luktar den något så förfräligt så jag brukar försöka tvätta den en gång i veckan vilket är en riktig pers för den bilr hal och mycket svår att få fast i badkaret. Och självläkande? Nej jag får bara blåmärken av min Ullis, mitt exemplar var inte alls som utställningsexemplaret och jag är mycket besviken. Men så här ser den ut iallafall, min alldeles egna Ullis!


Kommentarer
Postat av: Ida

hahaha denva jätte fin! Grattis till din Ullis

Postat av: Mikaela

Hahaha! undrar om ullgrisar också är helande. Alla borde leva bland får för då hade ingen någonsin varit sjuk :P

2010-08-16 @ 19:04:54
Postat av: Helen

Jag har inte testat ifall min ullgris är läkande än för jag trillar bara av den ;)

2010-08-18 @ 12:59:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0